Όροι χρήσης

Εισαγωγή

O ιστότοπος «www.moroudokosmos.com» είναι ένα ηλεκτρονικό εμπορικό κατάστημα πώλησης προϊόντων μέσω του Διαδικτύου που δημιούργησε και λειτουργεί η εμπορική επιχείρηση «Δ.ΓΙΑΝΝΑΚΗ  ΕΕ», Αρ. Γ.Ε.ΜΗ 162084607000, που εδρεύει στη ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 97, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και εκπροσωπείται νόμιμα, με Α.Φ.Μ. 801717373 και Δ.Ο.Υ. ΝΙΚΑΙΑΣ , ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας info@moroudokosmos.com, τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης του ηλεκτρονικού καταστήματος:210-5440226

Ο Μωρουδόκοσμος αναλαμβάνει την υποχρέωση να διαφυλάξει τα προσωπικά σας δεδομένα.

Η Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που ακολουθεί συμπεριλαμβάνει το είδος των πληροφοριών που συλλέγουμε κατά την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα www.moroudokosmos.com και περιγράφει τον τρόπο που αυτές χρησιμοποιούνται. Η πολιτική μας είναι να διατηρούμε απόρρητα τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγουμε από την ιστοσελίδα μας και να τα χρησιμοποιούμε αποκλειστικά για την βελτίωση της ιστοσελίδας και την εξυπηρέτησή σας. Δεν μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας στοιχεία με κανέναν άλλον.

Συλλογή Προσωπικών Στοιχείων.

Τα Προσωπικά Στοιχεία που συλλέγουμε μπορούν να είναι το ονοματεπώνυμό σας, το email σας, την διεύθυνση και το τηλέφωνό σας. Μπορούμε επίσης να συλλέγουμε στατιστικές πληροφορίες που αφορούν τις σελίδες του site που επισκεφτήκατε, την ώρα και την ημερομηνία της επίσκεψής σας. Αυτές οι πληροφορίες συλλέγονται αποκλειστικά και μόνο με σκοπό την καλύτερη λειτουργία της ιστοσελίδας και την διαχείρισή της.

Χρήση Στοιχείων

Οι προσωπικές πληροφορίες που συλλέγονται χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες που έχετε ζητήσει (παράδοση προϊόντων, ενημέρωση εκτέλεσης παραγγελίας, ενημέρωση για νέα προϊόντα/προσφορές κ.τ.λ)

Ασφάλεια συναλλαγών

Οι τρόποι πληρωμής διέπονται από τους αυστηρότερους κανόνες ασφαλείας.

Η πληρωμή με αντικαταβολή θεωρείται εκτός Internet συναλλαγή.

Η πληρωμή με πιστωτική κάρτα διέπεται από τους αυστηρότερους όρους και για τα δύο μέρη (πωλητής – αγοραστής) και επιφέρει βαρύτατες κυρώσεις σε όποιο από τα δύο μέρη επιχειρήσει οποιαδήποτε μη επιτρεπτή συναλλαγή (χρήση πιστωτικής κάρτας από τον μη κάτοχο, χρήση πιστωτικής κάρτας που έχει δηλωθεί ως κλεμμένη, επιχείρηση χρέωσης πιστωτικής κάρτας χωρίς την έγκριση του κατόχου κ.τ.λ.)

Τρόποι Πληρωμής

1.Πληρωμή κατά τη παραλαβή της παραγγελία σας στο χώρο σας (μέθοδος αντικαταβολής)

Εξοφλείστε τη παραγγελία σας κατά τη παράδοσή της στο χώρο σας.

Η μέθοδος της αντικαταβολής ισχύει για ολόκληρη την Ελλάδα για τα δέματα που δε ξεπερνούν τα 9kg (πραγματικό ή ογκομετρικό βάρος), εφόσον η αποστολή της παραγγελίας πραγματοποιηθεί με την εταιρία Courier που συνεργαζόμαστε και το κόστος είναι 1,20 πλέον των μεταφορικών.

Αν η παραγγελία σας αποσταλεί με μεταφορική εταιρία η μέθοδος της αντικαταβολής ισχύει για την Αθήνα.

Στη περίπτωση που δεν ισχύει η μέθοδος της αντικαταβολής για τη περιοχή σας, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ πιστωτικής κάρτας, μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό ή μέσω του συστήματος Paypal για την εξόφληση της παραγγελίας σας.

Σε κάθε περίπτωση, η ιστοσελίδα μας σας ενημερώνει για το ακριβές κόστος των εξόδων αποστολής της παραγγελίας σας και έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε το τρόπο αποστολής (courier ή μεταφορική εταιρία).

2. Πληρωμή μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό

Η κατάθεση πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο σε διάστημα 7 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία καταχώρησης της παραγγελίας σας και ο χρόνος αποστολής της, υπολογίζεται από την ημέρα της πληρωμής.

*Στη περίπτωση που επιλέξετε τη κατάθεση μέσω web banking από διαφορετική τράπεζα εκτός των παραπάνω συνεργαζόμενων τoυ www.moroudokosmos.com βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον εντολέα(OUR).

3. Πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας

Αν διαθέτετε πιστωτική κάρτα Visa ή Mastercard μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια.

Η διαδικασία εξόφλησης μέσω πιστωτικής κάρτας καλύπτεται από τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας της τράπεζας Attica Bank.

Στη περίπτωση που επιλέξετε να εξοφλήσετε τη παραγγελία σας με πιστωτική κάρτα θα πρέπει να είστε παρών κατά τη παραλαβή της παραγγελίας σας έχοντας μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα.

4. Πληρωμή μέσω του συστήματος Paypal

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα με ασφάλεια μέσω του διεθνούς ασφαλούς συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών ακόμη κι αν δε διαθέτετε λογαριασμό Paypal. Επιλέγοντας ως τρόπο πληρωμής το Paypal καταχωρήστε τη παραγγελία σας και θα οδηγηθείτε στη σελίδα ασφαλείας του συστήματος Paypal. Έπειτα επιλέξτε “Don’t have a paypal account?” και συμπληρώστε τα στοιχεία της πιστωτική σας κάρτας.

Στη περίπτωση που επιλέξετε να εξοφλήσετε τη παραγγελία σας μέσω του συστήματος Paypal η παραγγελία σας θα αποσταλεί στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει στο σύστημα Paypal.

5.α) Πληρωμή μετρητοίς, παραλαμβάνοντας τη παραγγελία σας από το κατάστημά μας στον Κορυδαλλό, Δημητρακοπούλου 84 – ΤΚ 181 21.

5.β) Πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας, παραλαμβάνοντας τη παραγγελία σας από το κατάστημά μας στον Κορυδαλλό, Δημητρακοπούλου 84.

Σε αυτή τη περίπτωση η παραγγελία πρέπει να παραληφθεί από τον κάτοχο της πιστωτικής κάρτας, δεν επιτρέπεται η παραλαβή από τρίτο πρόσωπο.

Πολιτική Επιστροφών

Επιστροφές προϊόντων λόγω λάθους παράδοσης

Σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες παραδίδονται άλλα από τα πωληθέντα, κατά είδος ή ποσότητα ή λείπει ιδιότητας η οποία έχει προηγουμένως συνομολογηθεί εγγράφως με την εταιρεία ο πελάτης επιστρέφει τα προϊόντα προς έλεγχο και διαπίστωση του λάθους. Στην περίπτωση αυτή τα έξοδα επιστροφής των προϊόντων στην εταιρία καθώς και τα έξοδα επαναπροώθησης στον πελάτη βαρύνουν την εταιρία αρκεί να τηρείται ο προτεινόμενος από την εταιρία τρόπος επιστροφής.

Επιστροφές ελαττωματικών προϊόντων

 1. Η επιστροφή του προς επισκευή ή αντικατάσταση προϊόντος θα πρέπει να γίνεται μαζί με όλα τα έγγραφα τα οποία συνόδευσαν το προϊόν (π.χ. Απ. Λιανικής, Δελτίο Αγοράς κ.ο.κ) και πλήρη τη συσκευασία του. Αν πρόκειται ελάττωμα που διαπιστώθηκε αργότερα από την παράδοση και η συσκευασία δεν υπάρχει ή επίσης αν η συσκευασία του προϊόντος παραλήφθηκε από τους διανομείς κατά την παράδοση του είδους δεν απαιτείται η συσκευασία του προϊόντος.
 2. Μετά την επιστροφή των προϊόντων γίνεται έλεγχος του ελαττώματος που αναφέρεται από τον πελάτη και στην συνέχεια επικοινωνία μαζί του για ενημέρωσή του σχετικά με τα αποτελέσματα του ελέγχου.
 3. Εφόσον διαπιστωθεί το ελάττωμα, πραγματοποιείται επισκευή ή αντικατάσταση του προϊόντος. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η επισκευή του προϊόντος σε εύλογο χρόνο και δεν μπορεί να βρεθεί από την εταιρία άλλο προϊόν αντίστοιχων ή καλύτερων χαρακτηριστικών ή αντίστοιχης αξίας για την αντικατάσταση, δύναται ακύρωσης της συναλλαγής και η επιστροφή των χρημάτων της αρχικής αγοράς γίνεται με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο είχε γίνει η αρχική πληρωμή του πελάτη προς την εταιρία. Για παραγγελίες έχουν εξοφληθεί αντικαταβολή η επιστροφή της πληρωμής ολοκληρώνεται μέσω τραπεζικού λογαριασμού.
 4. Τα έξοδα επιστροφής προϊόντων που είναι εντός εγγύησης επιβαρύνουν την εταιρία. Σε περίπτωση όμως που το προϊόν δεν καλύπτεται από τους όρους εγγύησης του εισαγωγέα – κατασκευαστή – εισαγωγέα ή το προϊόν δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα σύμφωνα με τις προδιαγραφές λειτουργίας του τα συνολικά έξοδα μεταφοράς αμφίδρομα επιβαρύνουν τον πελάτη.

Δικαίωμα υπαναχώρησης από τον πελάτη

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε το προϊόν σε χρονικό διάστημα 14 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία αγοράς, εφόσον είναι σε άριστη κατάσταση, αχρησιμοποίητο και στην αρχική του συσκευασία (για ηλεκτρονικές παραγγελίες).

 • Σε περίπτωση ανοίγματος της συσκευασίας του προϊόντος η αξία του αυτομάτως μειώνεται καθώς το προϊόν χαρακτηρίζεται ως μεταχειρισμένο. Η μείωση της αξίας από το άνοιγμα της συσκευασίας και επακόλουθα από τον χαρακτηρισμό του προϊόντος ως μεταχειρισμένου εξετάζεται κατά περίπτωση και καθορίζεται από την εταιρεία και συνήθως είναι της τάξης του 20%-40%
 • Στα προϊόντα βρεφανάπτυξης όπως μπιμπερό, θήλαστρα, μάρσιπο κ.α. δεν δύναται η επιστροφή τους αν έχει παραβιαστεί η συσκευασία τους.
 • Ο τρόπος και τα έξοδα μεταφοράς προς την εταιρία μας καθώς και η ενδεχόμενη ασφάλιση των προϊόντων είναι επιλογή και ευθύνη του πελάτη.
 • Σε όλες τις περιπτώσεις το προϊόν πρέπει να συνοδεύεται από τη νόμιμη απόδειξη αγοράς.

Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων επιστροφών από τον ίδιο καταναλωτή, moroudokosmos.com, διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την αποδοχή επιστροφής προϊόντος, λόγω κατάχρησης του δικαιώματος υπαναχώρησης ή αντικατάστασης των προιόντων μας, ακόμα κι αν πληρούνται οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις (αρθρ. 281 ΑΚ).

Εφόσον δεν τηρηθεί η νόμιμη ως άνω διαδικασία ή δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις για να γίνει δεκτή η επιστροφή προϊόντος, τότε αυτό θα επιστρέφεται στον καταναλωτή, ο οποίος θα επιβαρύνεται με τα έξοδα συσκευασίας και αποστολής.

Ακύρωση παραγγελίας

Η ακύρωση της παραγγελίας σας δύναται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Εάν έχει ολοκληρωθεί ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία αλλά δεν έχει αποσταλεί ακόμα το προϊόν μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δικτυακού τόπου moroudokosmos@gmail.com, ή καλέστε στο 210-5440226 και θα αναλάβουμε την ακύρωσή της παραγγελίας σας.
 • Αφού παραλάβετε το προϊόν, καλέστε μας στο 210-5440226 ή επικοινωνήστε μέσω της φόρμας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δικτυακού τόπου moroudokosmos@gmail.com. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα και θα σας ενημερώσουμε για όλες τις επιλογές σας.
 • Στην περίπτωση ακύρωσης παραγγελίας που αφορά χειροποίητο ένδυμα η προκαταβολή δεν επιστρέφεται καθώς διατίθεται για κάλυψη μέρους των εξόδων των υφασμάτων, που κόπηκαν και χρησιμοποιήθηκαν στις διαστάσεις του πελάτη.

Άρνηση παραλαβής δέματος

Ο πελάτης οφείλει να παραλάβει το δέμα που έχει παραγγείλει με εξόφληση αντικαταβολή, βάση νομοθεσίας που προστατεύει τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Στην περίπτωση που το προϊόν δεν τον ικανοποιεί μπορεί βεβαίως στη συνέχεια (εντός 14 ημερών) να το επιστρέψει.

Σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, ένα δέμα δε γίνει δεκτό, ή δεν το παραλάβει ο παραλήπτης με ευθύνη του, θα κληθεί να πληρώσει το συνολικό κόστος των μεταφορικών της αποστολής και επιστροφής του δέματος. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινηθεί διαδικασία διεκδίκησης των χρημάτων, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους της όλης διαδικασίας διεκδίκησης τους.

Ερωτήσεις

Για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε από την Φόρμα επικοινωνίας είτε τηλεφωνικά στα τηλέφωνα που θα βρείτε στην αρχική σελίδα.

Σημείωση: Η παραπάνω Δήλωση Απορρήτου και Ασφάλειας Προσωπικών Δεδομένων μπορεί να υποστεί αλλαγές από μέρους μας. Αυτές οι αλλαγές θα είναι εμφανείς στην ιστοσελίδα μας.

Τα χρώματα μπορεί να έχουν μικρή διαφορά από την πραγματικότητα.

Η εταιρεία moroudokosmos μπορεί να αλλάξει μέρος από τα προϊόντα χωρίς προειδοποίηση.

Η εταιρεία moroudokosmos δεν ευθύνεται για τυχόν τυπογραφικά λάθη.

Ορισμένα από τα αξεσουάρ χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της φωτογράφισης και δεν είναι διαθέσιμα προς πώληση.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Δ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ Ε.Ε.
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 97
181 21 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
ΤΗΛ. 210-5440226
ΑΦΜ 801717373 ΔΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

Καλάθι
Προϊόντα 0
Το καλάθι σας είναι άδειο
ΜΩΡΟΥΔΟΚΟΣΜΟΣ: Βρεφικά Είδη - Βρεφικά Έπιπλα - Καρότσια