Για τηλεφωνικές παραγγελίες:
210 5440226

Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 02-01-2015 ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ!!!!!

Προσθέθηκε στις: 16-12-2014 Τι μας λένε τα σκίτσα των παιδιών μας;

Μέσα από τις ζωγραφιές των παιδιών μας, μπορούμε να καταλάβουμε μερικά πράγματα για αυτά. Τα σκίτσα τους μας λένε πράγματα που ποτέ δεν θα μπορούσαμε να τα φανταστούμε, για αυτό και θα πρέπει να τους δώσουμε ιδιαίτερη σημασία!

Τι θα πρέπει να προσέξουμε:
Έντονο και επαναλαμβανόμενο σβήσιμο

Θα πρέπει να παρατηρήσουμε πολύ προσεκτικά τις ζωγραφιές του παιδιού μας! Εάν το σχέδιο έχει σβηστεί πολλές φορές και μάλιστα, έντονα, αυτό δηλώνει ανασφάλεια, άγχος και ίσως να είναι αποτέλεσμα μίας χρόνιας ασθένειας.

Θέση ζωγραφιάς

Ανάλογα με την θέση του κάθε σχεδίου πάνω στο χαρτί, μπορούμε να καταλάβουμε κάποια πράγματα για τον χαρακτήρα του παιδιού μας.

Εάν είναι στο κέντρο, αυτό δηλώνει ένα φυσιολογικό και ασφαλές άτομο ή τάση για επικέντρωση στον εαυτό ή τάση για συναισθηματική συμπεριφορά.

Εάν βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της σελίδας, δηλώνει σχετικά σταθερή και ελεγχόμενη συμπεριφορά, καθώς και πιθανές τάσεις διανοητικοποίησης, που πιθανόν αναστέλλουν τη συναισθηματική έκφραση.

Εάν πάλι, είναι ψηλά στη σελίδα, πιθανόν να δηλώνει υψηλά επίπεδα τάσης επίτευξης.

Εάν είναι χαμηλά στη σελίδα, αυτό δηλώνει συναισθήματα ανασφάλειας και ανεπάρκειας, καθώς και πιθανή νεύρωση.

Τέλος, εάν είναι στην πάνω αριστερή γωνία, δηλώνεται η νοητική καθυστέρηση. Ενώ, στην άκρη του χαρτιού κάτω ή πάνω (κέντρο), δείχνει πιθανή νοητική υστέρηση.

Πίεση στο χαρτί

Το να πιέζουν το χαρτί είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο στα παιδιά και ειδικά στα αγόρια, που συνήθως τείνουν να πιέζουν πολύ περισσότερο από τα κορίτσια.

Η ασυνήθιστα ελάχιστη πίεση, αχνές γραµµές, δείχνουν ένα χαμηλό επίπεδο ενέργειας, παλινδρόμηση και πιθανό ιστορικό στέρησης ή απόρριψης.

Μέγεθος σχεδίου

Τα μεγάλα σχέδια είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο από τα παιδιά.

Ενώ τα ασυνήθιστα μικρά σχέδια, δηλώνουν άγχος και ντροπαλότητα.